Поиск
Логин:
Пароль:
Восстановить пароль
Регистрация
Шубхра  Панде


В группе
Преподаватели
Должность: Доцент
Ученая степень: PhD (Доктор философии по направлению биохимия)
Образование:

Бакалавр, специализация домоводство;
Магистр, специализация пищевые продукты и питание;
Доктор философии по направлению биохимия. Тема диссертации: Studies on the Hypolipidemic and Antioxidant Effects Of Tender Cluster Beans (Cyamopsis Tetragonoloba) In Experimental Animals

Стаж работы общий:

2 г.2 м.

Стаж работы по специальности:

2 г.2 м.

Преподаваемые дисциплины:

  • Вводно-коррективный курс английского языка
  • Основы продовольствия и питания
  • Научно-исследовательская практика
  • Педагогическая практика
  • Преддипломная практика

1. Победитель конкурса Университетской комиссии по грантам (UGC), обладатель Высшей научной стипендии (Престижной национальной стипендии) для обучения в докторантуре.
2. Победитель конкурса Индийского совета по исследованиям в сельском хозяйстве и обладатель почетной стипендии для девушек в рамках магистерской программы.
3. Преподавала в колледже Леди Ирвин, Университет Дели (1 год) в качестве доцента.
4. Являлась научным сотрудником Департамента по вопросам питания человека, Всеиндийского института медицинских наук (AIIMS), Нью-Дели, Индия.

Список публикаций:

1. Effect of viscosity on efficiency of enzyme catalysis of bacterial luciferase coupled with lactate dehydrogenase and NAD (P) H: FMN-Oxidoreductase.
OS Sutormin, IE Sukovataya, S Pande, VA Kratasyuk - Molecular Catalysis, 2018

2. Nutritional biomarkers: Current view and future perspectives
S Pande, VA Kratasyuk, NN Medvedeva… - Critical reviews in food science and nutrition, 2017

3. Household Management of Pesticides and Chemical Contaminants in Fruit and Vegetables
RY Smirnov, S Pande, OA Kolenchukova, VA Kratasyuk - 2017

4. Status of iodine nutrition among pregnant mothers in selected districts of Uttarakhand, India
U Kapil, N Sareen, VS Nambiar, P Khenduja, S Pande - Indian journal of endocrinology and metabolism, 2015

5. Iodine nutrition status amongst neonates in Kangra district, Himachal Pradesh
U Kapil, M Kabra, N Sareen, P Khenduja, S Pande - Journal of Trace Elements in Medicine and Biology, 2014

6. Vitamin D deficiency and its association with non communicable diseases
P Singh, U Mehlawat, S Pande - Innovations in Pharmaceuticals and Pharmacotherapy, 2014

7. Current status of vitamin-D deficiency in India
U Mehlawat, P Singh, S Pande - Inovat Pharma Pharmacother, 2014

8. Weight Reducing Potential of Dietary Tender Cluster Beans (Cyamopsis tetragonoloba) in High-fat Fed Rats
S Pande, K Srinivasan - Indian J. Nutr. Dietetics, 2014

9. Potentiation of antioxidant effect of dietary tender cluster beans (Cyamopsis tetragonoloba) by garlic (Allium sativum) in high-cholesterol-fed rats
S Pande, K Srinivasan - Canadian journal of physiology and pharmacology, 2013

10. Protective effect of dietary tender cluster beans (Cyamopsis tetragonoloba) in the gastrointestinal tract of experimental rats
S Pande, K Srinivasan - Applied Physiology, Nutrition, and Metabolism, 2013

11. Potentiation of hypolipidemic and weight-reducing influence of dietary tender cluster bean (Cyamopsis tetragonoloba) when combined with capsaicin in high-fat-fed rats
S Pande, K Srinivasan - Journal of agricultural and food chemistry, 2012

12.Potentiation of the hypolipidemic influence of dietary tender cluster bean (Cyamopsis tetragonoloba) by garlic in cholesterol fed rats
S Pande, K Srinivasan - Food chemistry, 2012

13. Antihypercholesterolaemic influence of dietary tender cluster beans (Cyamopsis tetragonoloba) in cholesterol fed rats
S Pande, K Platel, K Srinivasan - The Indian journal of medical research, 2012

14. Studies on the hypolipidemic and antioxidant effects of tender cluster beans Cyamopsis tetragonoloba in experimental animals
S Pande - 2012

© 2008–2019 Институт фундаментальной биологии и биотехнологии, СФУ